Wij gebruiken cookies om onze website te verbeteren. Je kunt meer lezen over hoe we cookies gebruiken in ons privacybeleid.

Hoe het begon

De oprichters van Zybbit B.V. zijn Jankees en Jos van Roermund, dochter Silvie en haar man Bob Niesten.

Hoe het begon...

Bob is de zoon van een plaatselijke autodealer en daardoor zeer geïntereseerd in auto's. Toen we aan de keukentafel zaten, vertelde hij over de auto's met keyless-entry, ook wel smartkey genoemd. Deze auto's hebben geen sleutel meer nodig om geopend en gestart te worden omdat de smartkey signalen uitzendt. Is de key in de buurt van de auto, opent het portier. Het starten gaat met een druk op een knop als het signaal van de sleutel zich in de auto bevindt.

Dit is een prachtige uitvinding die ons het leven gemakkelijker maakt. Maar helaas zijn er criminelen die daar misbruik van kunnen maken door het signaal bv voor het huis op te vangen met een versterker. Dit apparaat zendt het signaal door naar de auto waarbij een tweede persoon de auto opent en start. De auto kan binnen enkele seconden van zijn parkeerplaats gereden worden.

Dit is niet hoe de wereld in elkaar hoort te zitten! Er werd een idee geopperd om een box te ontwikkelen waarbij de signalen geblokkerd worden. Het idee was geboren. 

Door er veel over te praten en de voor- en nadelen op een rijtje te zetten, bleek dat er beter naar een sleuteletui overgestapt kon worden.Het idee begon steeds meer vorm te krijgen. De tekeningen en prototypes werden ontwikkeld en er werd naar een partij gezocht die dit zou kunnen produceren.

Zybbit ontwerp

Nu werd het ook van belang dat het 'idee' een naam zou krijgen en het moest wel een unieke naam zijn. Wanneer er een suggestie voor een mooie, pakkende naam was, werd op het internet gezocht of dit al ergens bekend was. Op een vrijdagochtend kwam Zybbit op: hier werd vrijwel direct voor gekozen toen bleek dat dit nog niets was. De Zybbit was geboren.

Terwijl het produkt steeds vastere vormen aannam en nu de naam ook bekend was, moest er ook een logo ontwikkeld worden. Iets met een auto maar ook met het symbool van signalen uitzenden, zoals Wifi. De eerste schets was deze:

Zybbit logo ontwerp

Dit was een goed uitgangspunt. Een en ander werd wat gestroomlijnder en het werd omgezet naar een digitaal logo. 

Bij de onderhandelingen met de producent, werden de laatste puntjes op de i gezet en de eerste bestelling voor 1.000 sleuteletuis gedaan. Nu werd het menus! Er moest nog veel geregeld worden voordat de echte verkoop kon starten. De BV moet worden opgericht, een telefoonnummer geopend net als een bankrekening. Dit zijn dingen waar over nagedacht moet worden. De garagekamer werd Zybbit-kantoor en van daaruit begon de onderneming voorzichtig vorm te krijgen.